Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• И при мен го има свистенето и съм решил да си избера от някоя морга запазени всичките уплътнения да пробвам дали ще изчезне като ги сменя.Иначе като чуя някое потропване откривам от коя пластмаса или нещо подобно по-пристягам му болтчетата и нещата заспиват!
    Fiat Punto 1.2 75 ELX
    EX-Alfa Romeo 146 1.9JTD Diesel surprise
    EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
    EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
      Млъкни,бе саксонец такъв!!Аз като си пусна класиците,Металика,Сепултура,Електричарите или най-вече Рамщайн и не ми скърца нищо.Особено последните.Като ме хване меланхолоята смазвам нещата с Рейнбоу и Алфи няма оплаквания.Поне до сега не е подал официални оплаквания от мене пред органите!
      Е...леко де...

Игнорирането на проблема не е решение

Аз имах едно като...да кажем странен вид хартия във формата на кората, лепено е с черен силикон.То служи за шумоизолация.Вижте си, ако си нямате, сложете си.При мен до 120 беше доста добре положението, после се разсвистяваше....
      Last edited by Satanism; d.m.y г., 00:15.
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Не е от уплатненията на вратите, моите са много еластични и са ок.

Аз имах едно като...да кажем странен вид хартия във формата на кората, лепено е с черен силикон.То служи за шумоизолация.Вижте си, ако си нямате, сложете си.

Къде е това ъплатнения?
        да не е една гума прод предния капяк в ъгъла, така де по една и в двата ъгъла.
        146 1.3 боксер 1996г.
        156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

• за свистенето

Преди 2,4 години не се чуваше никакъв шум.
          Сега след паважче, паважче и пак паважче постепенно, бавно но необратимо свистенето се увеличава и увеличава. И на паваж ми се разтракаха предните странични стъкла (разтракват се на всички коли експлоатирани в област Пловдив, включително Фолксваген) и си мисля, че стъклата не уплътняват вече добре, те нали в горната част се уплътняват в един велур там или нещо такова. Е оттам мисля, че е свистенето.

2 пъти съм сменял предно стъкло и това определено е дало своя принос за свистенето, но мисля, че не е основното, защото свисти най-силно като се наведеш към вратите.
          --------------------------------
          Алфа Ромео 146 1.6 Т.Спарк '98

Comment

• Първоначално публикувано от markoff Покажи съобщение
            Не е от уплатненията на вратите, моите са много еластични и са ок.

Аз имах едно като...да кажем странен вид хартия във формата на кората, лепено е с черен силикон.То служи за шумоизолация.Вижте си, ако си нямате, сложете си.

Къде е това ъплатнения?
            да не е една гума прод предния капяк в ъгъла, така де по една и в двата ъгъла.

Във вратата....
            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• за амортисьорите

предни магнет марели за 146 2.0 т.с. 150лв. двата. Стори ми се мн добра цена...
              Alfa Romeo 33 1.5 BOXER 4x4, Alfa Romeo 33 BOXER 1.7 16v, Alfa Romeo 155 1.7ts 8v, Alfa Romeo 166 2.0ts, Alfa Romeo 156 1.9jtd - EX
              Alfa Romeo 146ti, Alfa Romeo 145 1.4ts

Comment

• Аз съм се заел с акцията "Да спрем шума от багажника" и махнах пластмасите които заобикалят задното стъкло и тази голямата на багажника, която притиска кората и сега почвам да търся дали проблема е от тях , но изглежда не е ... като потупна задното стъкло на затворено, се чува една зверска вибрация от целия багажник ...., а при отворен няма... сега ме навежда на мисълта, че тази пластмаса,която държи кората и задните колани излизат от нея е виновник за някой шумове, но главно мисля,че тази вибрация идва от това пространство между тапицерията на багажника и ламарината ..., но утре ще продължавам с разглобяването... просто много сложно да се открия от къде ти скърца ..., ако имате няква идея от каде е това помагайте ...
                Алфа Ромео 146 1.6 Боксер Двигател - Boxer Inside

Comment

• Колеги, извинявам се за тъпия (може би) въпрос, но искам да попитам следното: какво налягане трябва да дава бензиновата помпа и дали е взаимозаменяема с някоя от друга италианка (Типо например)?
                  Става въпрос за 1.6 боксер (моята), няма да описвам цялата одисея и всичко прочетено от мен; по-добре ако някой е имал подобен проблем да ми даде инфо. Благодаря предварително за отговорите!
                  166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                  x145 1.6 boxer

Comment

• ако мериш директно на системата, не забравяй че имаш регулатор на налягане и в рейките ще е между 2,5-3 бара иначе самата помпа трябва да вдига до към 5. помпа става всякаква стига да е от пълен инжекцион и да има нужния дебит и също да можеш да и измислиш място.
                    точка

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                      ако мериш директно на системата, не забравяй че имаш регулатор на налягане и в рейките ще е между 2,5-3 бара иначе самата помпа трябва да вдига до към 5. помпа става всякаква стига да е от пълен инжекцион и да има нужния дебит и също да можеш да и измислиш място.
                      Става въпрос за измерване при свалена помпа - директно на 'изхода'.
                      Засега разбрах, че от моноинжекцион не става - налягането е ок. 1.5 (мислех, че ми трябва 3-4, но щом казваш 5...)
                      166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                      x145 1.6 boxer

Comment

• Да продължим темата със скърцането, скърцат ми от време на време пластмасите на двете предни врати, където са коланите точно, а най-здравия шум, който ме побърква ми идва от багажника, защото в долната част нямам уплътнение и се получава адски луфт. Не мога да си намеря такова уплътнение никъде
                        П.С. В момента съм в София без колата, но ако знаете някой магазин, където продават уплътнение за багажник, кажете, ще си го купя и ще си го занеса във Варна.
                        Alfa Romeo 146 1.4 TS 16V 103hp '98 Junior - бивша

Comment

• А тия уплътнения за врати и прозорци, самозалепящите се, дали не стават?
                          Че и аз си мисля за нещо подобно....
                          sigpic
                          146 1.9 JTD, 99'

Comment

• При мен скърцаше откъм багажника. Вдигнах облегалките на задните седалки и подложих кече между облегалките и пластмасовите кори под тях. Тишина!
                            Alfa 146 1,6 boxer

Comment

• Първоначално публикувано от k.penchev Покажи съобщение
                              При мен скърцаше откъм багажника. Вдигнах облегалките на задните седалки и подложих кече между облегалките и пластмасовите кори под тях. Тишина!
                              Облегалки имаш предвид там където стои седалището,гърба или ръцете ?... аз си мисля,че от тия работи нямям проблем... щото се чува едно праскане на пластмаси отзаде... абе отврат направо, апак както писах бях свалил пластмасата , която претиска кората и абе всичко около задното стъкло ... и просто няма спасение... чува си се едно тракане на пластмаси и тва си е кажете с нещо да ме опътите къде кво да правя ... Другото което е ... точно отдолу на предните седалки където е това за завъртане за регулиране на ъгъла на седалката и от дясно това за колана има някви пластмаси, които при триене с кожата от седалката се получава скърцане ... не мога да си обесня това при всички ли е и защо така са го измислили ?
                              Last edited by n1ks0n; d.m.y г., 15:27.
                              Алфа Ромео 146 1.6 Боксер Двигател - Boxer Inside

Comment

• Имам предвид облегалките,там ,където стои гърбът.
                                Alfa 146 1,6 boxer

Comment

Working...
                                X